Η μαγειρική είναι πολλά περισσότερα από απλά μια διαδικασία ετοιμασίας φαγητού. Είναι μια τέχνη που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και συναισθήματα σε μια ενιαία εμπειρία γευστικής απόλαυσης. Και τι θα μπορούσε να είναι πιο ικανοποιητικό από το να δημιουργείς και να μοιράζεσαι αυτή την απόλαυση με τους αγαπημένους σου;
Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που θα σας καθηλώσει με την απλότητά της και την πλούσια γεύση της. Είναι η συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μια ζεστή οικογενειακή βραδιά ή ένα δείπνο με φίλους, καθώς θα σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε σε ένα παριζιάνικο εστιατόριο.
Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένος
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κιβώτιο (400 γραμμάρια) σπαρτάριστες ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
-
Αρχίστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Φτιάξτε μικρές μπάλες κεφτεδάκια με το μείγμα.
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ανοίξτε απαλά τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και ψήστε τα μέχρι να γίνουν χρυσό καφέ, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά